ABB Türkiye Resmi Partneri
background

ABB ACS880 Sürücülerde Motor Tanıtımı (ID Run) İşlemi Nasıl Yapılır?

wRnkmD-abb-acs880-drive-id-run.jpg
ABB ACS880 Sürücülerde Motor Tanıtımı (ID Run) İşlemi Nasıl Yapılır? 26.08.2022

ACS880 Sürücülerde Motor Tanıtımı (ID Run) İşlemi Nasıl Yapılır?

Bu yazımızda ABB ACS880 sürücülerle ilgili merak edilen konulardan biri olan ACS880 sürücülerde motor tanıtımı (ID Run) işleminin nasıl yapıldığını anlatacağız.

ACS880 serisi sürücüler, ABB’nin patentine sahip olduğu DTC yani Doğrudan Tork Kontrolü özelliğine sahiptirler. Bu özellik sayesinde motorunuzu daha kararlı ve hassas şekilde kontrol edebilirsiniz. DTC modunu kullanmak istiyorsanız öncelikle motor tanıtma yapmanız gerekmektedir. Motor tanıtma yapmak için sürücünüzü DTC moduna alıp 99. parametre grubundan motor etiketlerini girmeniz gerekmektedir. Motor parametrelerinizi birebir girdikten sonra sürücü motor tanıtma yapılacağı uyarısı verir. Sürücümüzü local moda alıp ilk start verdiğimizde sürücü motor tanıtma yapmaya başlayıp bu işlem yaklaşık 30 sn kadar sürecektir.

Şimdi bu işlemleri deney seti üzerinde beraberce yapalım. 

1. İlk olarak menü tuşuna basarak parametreler, tam listeye giriyoruz.

 

2. Motor etiketlerimizi 99 numaralı parametre grubundan gireceğimiz için 99’a geliyoruz. (Parametrelerin içeriğine girebilmek için sağ ok tuşuna basınız.) Sürücümüzü DTC moda alıyoruz.

 

3. Burada 99.06’dan başlayarak motor etiket değerlerini gireceğiz. Eğitim amacıyla olduğu için biz deney seti üzerindeki motorumuzun etiket değerlerini giriyoruz. (Parametre girildikten sonra kaydet tuşuna basılmalıdır.) 99.06 motor nominal akımı, 99.07 motor nominal gerilimi, 99.08 motor nominal frekansı, 99.09 motor nominal hızımız, 99.10’dan da motor nominal gücü giriyoruz.


4. 99.13’den motor tanımlama çalışmasının nasıl yapılacağını seçiyorsunuz. Burada motorunuzu yükten ayıramıyorsanız durma olarak seçebilirsiniz.



5. Şimdi sürücümüzü local moda alıp, ilk start verdiğimiz zaman motor tanıtma işlemi başlayacaktır. Local moda alıp, start tuşuna basıyoruz. Şu anda motor tanıtma işlemimiz başlamış bulunmaktadır. 


Bu yazımızda sizlere ABB ACS880 serisi sürücülerde motor tanıtma (ID Run) işlemi basit bir şekilde anlattık. Dilerseniz tüm işlemleri aşağıda yer alan video üzerinden de izleyip, uygulayabilirsiniz.

ABB sürücü ürünleriyle ilgili merak ettiğiniz tüm teknik sorularınızı 444 237 4 numaralı müşteri çözüm merkezi üzerinden bizlere iletebilir ya da servis@adsmuhendislik.com.tr adresi üzerinden bizlere ulaşabilirsiniz.

Hemen Teklif Al