ABB Türkiye Resmi Partneri
background

ABB ACS880 Sürücülerde Potansiyometre Bağlantısı Nasıl Yapılır?

30E8xO-acs880-potansiyometre-baglantisi.jpg
ABB ACS880 Sürücülerde Potansiyometre Bağlantısı Nasıl Yapılır? 15.11.2022

ABB ACS880 Sürücülerde Potansiyometre Bağlantısı Nasıl Yapılır?

Bu yazımızda ACS880 sürücülerle ilgili merak edilen konulardan biri olan ABB ACS880 sürücülerde potansiyometre bağlantısının nasıl yapıldığını anlatacağız.

Potansiyometre sürücüyü uzaktan kontrol ederken referans vermenize olanak sağlar. Potansiyometreyi sürücüye bağlarken, potansiyometrenin orta ucunu Analog Input 1+’ ya veya herhangi bir kullanacağınız Analog Input’a bağlayabilirsiniz. Boşta kalan diğer iki ucu ise VREF ve AGND’ye bağlayabilirsiniz. Eğer potansiyometreniz ters yönde çalışırsa VREF ve AGND uçlarını değiştirmeniz yeterli olacaktır.

Şimdi deney seti üzerinde potansiyometre bağlantılarını kontrol edip, sürücüye referans vermeyi deneyebiliriz.

1. İlk önce sürücü üzerindeki potansiyometre bağlantılarını kontrol ediniz. Potansiyometrenin orta ucunu Analog Input 1+’ya, 


2. Giriş ucunu VREF’e, 

 

3. Çıkış ucunu ise AGND’ye bağlanacaktır. Eğer potansiyometreniz ters yönde çalışıyorsa VREF ve AGND kablolarının yerini değiştirebilirsiniz.

 

4. Şimdi referans kaynağını seçelim. Referans kaynağını seçmek için parametreler, tam liste, 22 numaralı parametreden hız referans kaynağını seçebilirsiniz. 

 

5. Sürücünün default değerlerinde 22.11 de Anolog Input 1 ölçekli olarak seçildiği için biz burada herhangi bir değişiklik yapmıyoruz. 


6. Şu anda sürücünüzü remote moda alıp referans vermeyi denediğinizde potansiyometre çalışacaktır.

 

7. Remote moda alıp, potansiyometreyi çevirdiğiniz zaman sağ üstte referans değerinin değiştiğini görebilirsiniz.

 

Bu yazımızla birlikte ABB ACS880 sürücülerde potansiyometre ve sürücü bağlantısıyla ilgili aklınıza takılan soruları yanıtladık. ACS880 sürücüler hakkında ayrıntılı bilgi almak için "ABB ACS880 Sürücü" web adresinden bizleri ziyaret edebilir ya da 444 237 4 numaralı telefondan bizlere ulaşabilirsiniz.

ABB Sürücü Fiyat Listesi'nin son güncel haline ulaşmak içinde "ABB Otomasyon Fiyat Listesi 2022" web adresini ziyaret edebilirsiniz.

Hemen Teklif Al